Májropogós kukoricabundában

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 20 dkg csirkemáj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 4 tojás
  • 10 dkg natúr kukoricapehely
  • bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással. A maradék tojást felverjük, a kukoricapelyhet összetörjük. A májas masszából vizes kézzel kisebb rudakat formázunk, a tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Tartármártással vagy salátával fogyasztjuk, de főzelékhez feltétként is adhatjuk.

Hasonló receptek

Tonhal aszalt szilvával

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pulykamáj zöldborsóval

Húsétel, Közepes

Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyömbéres-fahéjas máj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: