Tavaszi zöldségleves parajos galuskával
Hozzávalók:
- 3 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 csokor újhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 18 dkg liszt
- 8 dkg friss parajlevél vagy 3 evőkanál mirelit parajpüré
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A felforrósított olajban pirítsuk meg a karikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, majd a karikákra vágott újhagymát, végül a petrezselymet is. Öntsük fel 1, 2 liter vízzel, forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes lángon főzzük tovább, míg a zöldségek roppanósra puhulnak. A levesbetéthez a lisztet szórjuk keverőedénybe, adjuk hozzá az apróra vágott, megmosott, lecsepegtetett parajlevelet, a tojásokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg és kezdjük el keverni. Annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen keverhető, lágy, de nem folyékony tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem elkészült, a tésztából szaggassunk galuskákat a levesbe. A kést minden szaggatáskor merítsük a forró lébe, mert különben rátapad a tészta és nehezen tudjuk szaggatni. Lassú tűzön főzzük készre. Ez kb. 10-15 perc. Húzzuk le a tűzről és tálalásig fedővel letakarva hagyjuk állni. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Egyszerű tejleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Dunai halászlé
Leves, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes