Tavaszi zöldségleves parajos galuskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg friss parajlevél vagy 3 evőkanál mirelit parajpüré
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A felforrósított olajban pirítsuk meg a karikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, majd a karikákra vágott újhagymát, végül a petrezselymet is. Öntsük fel 1, 2 liter vízzel, forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes lángon főzzük tovább, míg a zöldségek roppanósra puhulnak. A levesbetéthez a lisztet szórjuk keverőedénybe, adjuk hozzá az apróra vágott, megmosott, lecsepegtetett parajlevelet, a tojásokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg és kezdjük el keverni. Annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen keverhető, lágy, de nem folyékony tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem elkészült, a tésztából szaggassunk galuskákat a levesbe. A kést minden szaggatáskor merítsük a forró lébe, mert különben rátapad a tészta és nehezen tudjuk szaggatni. Lassú tűzön főzzük készre. Ez kb. 10-15 perc. Húzzuk le a tűzről és tálalásig fedővel letakarva hagyjuk állni. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Babos zöldségleves májgaluskával

Leves, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolileves rizzsel és tofuval

Leves, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: