Májropogós kukoricabundában
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 20 dkg csirkemáj
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál morzsolt majoránna
- 20 dkg kukoricaliszt
- 4 tojás
- 10 dkg natúr kukoricapehely
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk. A csirkemájat megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a csirkemájat, és állandó keverés mellett megpároljuk. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Villával szétnyomkodjuk, vagy robotgépben pürésítjük. A kukoricalisztet 5 dl forrásban lévő, sós vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk, majd összekeverjük a májpürével és 2 tojással. A maradék tojást felverjük, a kukoricapelyhet összetörjük. A májas masszából vizes kézzel kisebb rudakat formázunk, a tojásba és a kukoricapehelybe forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Tartármártással vagy salátával fogyasztjuk, de főzelékhez feltétként is adhatjuk.
Hasonló receptek
Pulykamell tavasziasan
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tiroli máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Baconba göngyölt csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes