Vörös lencse krémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kicsi paradicsomkonzerv
- 1 zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
- kevés kukoricaliszt
- 1 fej hagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.
Hasonló receptek
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Raviolis leves
Leves, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös zöldségleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes