Szendvicssütős túrós batyu

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 20 dkg schär mix c
  • 10 dkg schär mix b
  • 10 g friss élesztő
  • 2 evőkanál olaj
  • tej + víz
  • 1 tojás
  • cukor#A töltelékhez: 15 dkg áttört túró
  • reszelt citromhéj
  • 1 kanál tejföl
  • mazsola
  • cukor

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Eközben elkészítjük a túrós tölteléket a tejföllel, cukorral, citromhéjjal és a mazsolával. Előmelegítjük a kétlyukú szendvicssütőt, olajos ecsettel átkenjük, s mindkét mélyedésbe rakunk 1-1 evőkanálnyi tésztát. Erre teszünk 1-1 teáskanálnyi túrótölteléket, majd egy újabb evőkanálnyi tésztával befedjük. Vigyázzunk, a tészta mindenütt fedje be a túrós tölteléket, hogy a sütés során ne folyjon ki! Bezárjuk a sütőt, s 8-10 perc alatt készre sütjük a batyukat. Várjuk meg, hogy kihűljön, mert a tészta állaga akkor a legfinomabb! Aki édesebben szereti, megszórhatja porcukorral.

Hasonló receptek

Töltött barack leveles tésztában sütve

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes

Töltött körte

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes

Áfonyás süti dióval

Desszert, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: