Mézes csirkemell kapros túróval töltve
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 30 dkg túró
- só
- bors
- kapor
- étolaj
- 2 evőkanál vaj
- újburgonya
- sárgarépa
- karalábé
- zellerszár
- cukorborsó vagy sima borsó
- tejföl
- 1-2 evőkanál méz
Elkészítés:
Megmosott, megtörölgetett melleket oldalt bevágjuk, mintha zsebet metszenének be nekik. Krumplinyomóval a túrót áttörjük és sóval, borssal, frissen vágott kaporral elkeverve a csirkemellbe töltöm. Megsózom a melleket kívül és hústűvel megtűzöm, hogy sütésnél a töltelék ne follyon ki. Olajat hevítek egy serpenyőben és a csirkék mind két oldalát jól átsütöm. Amíg sülnek a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és vajon, enyhén sós vízben roppanósra megpárolom. A hús sütése alatt keletkező pecsenyét felfogom és kis tejföllel besűrítem, majd kevés sóval, durvára vágott borssal ízesítem. Kész csirkemelleket felforrósított mézbe megforgatom, hústűket eltávolítom és párolt zöldségekkel tálalom, mellé pedig a pecsenyés tejfül kínálom.
Hasonló receptek
Karfiolos pulykatokány
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fűszeres halfilé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes