Bolondos gomba
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 20 dkg natúr krémsajt
- só
- őrölt bors
- 1 kiskanál mustár
- csipetnyi porcukor
- 4 közepes paradicsom
- 3-4 dkg vaj#A díszítéshezpetrezselyem
Elkészítés:
A főtt tojások aljából vékonyabb, a tetejükből egy vastagabb lapot levágunk. A vékonyabb azért kell, hogy a tálon megüljenek, a vastagabb pedig azért, hogy belsejüket kikaparhassuk. A főtt tojássárgáját áttörjük, a krémsajttal simára keverjük, sóval, borssal, porcukorral és mustárral pikánsra ízesítjük. A paradicsomokat félbevágjuk, magjait kikaparjuk és minden töltött tojásra borítunk egyet. A vajat habosra keverjük, majd egy kés hegyével apró pöttyöket teszünk a paradicsomkalapok tetejére. Tálra rakjuk, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Rizzsel töltött póréhagyma
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtfelfújt
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Hortobágyi palacsinta
Előétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes