Lecsós palacsinta

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 8 sós palacsinta
  • 8 dl lecsó
  • 6 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • cukor
  • pirospaprika

Elkészítés:

Az egyik fej hagymát nagyon apróra vágjuk, egy evőkanál olajban megpároljuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Beleöntjük a lecsót, megsózzuk és megpároljuk. Belekeverjük a tejföl felét, a tojásokat és ha szükséges, kevés cukorral édesítjük. Forráspontig melegítjük, majd megtöltjük a palacsintákat és egyenként felgöngyöljük. A mártáshoz a másik hagymát apróra vágjuk, a maradék olajban megpároljuk, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. A maradék tejföllel összekeverjük és 4-5 percig főzzük. Tűzálló tálban egymás mellé fektetjük a palacsintákat, a mártással leöntjük és sütőben átsütjük (de nem pirítjuk meg).

Hasonló receptek

Hústorony fűszeres szósszal

Előétel, Könnyű

Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos puffancs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Kecskesajtos palacsinta olajbogyóval

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: