Zöldségleves kókusztejjel
Hozzávalók:
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl kókusztej
- 1 csirkemell
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 fej saláta
- 2 csokor retek
- 1 mokkáskanál curry
- fél-fél mokkáskanál őrölt szerecsendió és cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Húslevest főzünk a kockából 1 liter vízben, majd félretesszük. A finomra vágott hagymát egy fazékban, a vajban megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, a kókusztejjel, beletesszük a csirkemellet és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és fél óráig közepes lángon, gyöngyöztetve főzzük. A csirkét kiszedjük, a húst leszedjük a csontról és vékony csíkokra vágjuk. A levest összeturmixoljuk, majd újra felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt meg a tojássárgáját és félretesszük hűlni. A csirkehúst egy tálban jól összeforgatjuk a curryvel, a szerecsendióval, a cukorral meg az olívaolajjal és fóliával lefedve tálalásig hűtőben tartjuk. Leveleire szedett salátát csíkokra, a retket vékony karikákra vágjuk. A levest tányérokba adagoljuk és elosztjuk bennük a csirkehúst meg a zöldségeket.
Hasonló receptek
Mandulás spenótleves
Leves, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsós gombaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségleves szerecsendióval
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes