Zöldségleves kókusztejjel
Hozzávalók:
- 1 tyúkhúsleveskocka
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl kókusztej
- 1 csirkemell
- 2 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 fej saláta
- 2 csokor retek
- 1 mokkáskanál curry
- fél-fél mokkáskanál őrölt szerecsendió és cukor
- 2 evőkanál olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Húslevest főzünk a kockából 1 liter vízben, majd félretesszük. A finomra vágott hagymát egy fazékban, a vajban megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, a kókusztejjel, beletesszük a csirkemellet és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és fél óráig közepes lángon, gyöngyöztetve főzzük. A csirkét kiszedjük, a húst leszedjük a csontról és vékony csíkokra vágjuk. A levest összeturmixoljuk, majd újra felforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt meg a tojássárgáját és félretesszük hűlni. A csirkehúst egy tálban jól összeforgatjuk a curryvel, a szerecsendióval, a cukorral meg az olívaolajjal és fóliával lefedve tálalásig hűtőben tartjuk. Leveleire szedett salátát csíkokra, a retket vékony karikákra vágjuk. A levest tányérokba adagoljuk és elosztjuk bennük a csirkehúst meg a zöldségeket.
Hasonló receptek
Borsókrémleves túrógombóccal
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Tárkonyos pulykaragu leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos sertésraguleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes