Almás kukoricasaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg mélyhűtött kukorica/konzerv kukorica
- 1 teáskanál mustár
- teáskanál citromlé
- 1-2 jonatán alma
- 5 dkg majonéz
- őrölt bors
- 1 dl tejföl
- porcukor
- só
Elkészítés:
A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük / a konzerv kukoricát leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, porcukorral és borssal ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Joghurtos csirkemell saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás babsaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes