Tejberizs
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 4 dkg vaj
- cukor
- tej
- só
Elkészítés:
A rizst felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a vajat, gyengén megsózzuk, s lassú tűzön (időnként megkeverve) addig főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan tovább főzzük (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adjunk még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, megcukrozzuk, s jól megkeverjük. Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.
Hasonló receptek
Keksztorta (sütés nélkül)
Desszert, Könnyű
Cukormentes, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Csokipuding házilag (laktózmentes)
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sárgabarackos muffin
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes