Márványsajtos, diós töltött tojás

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt márványsajt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk porcukor.

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.

Hasonló receptek

Zöldséggel körített juhtúrós tojástál

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Lazacos-sonkás hajdinapalacsinta

Előétel, közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kacsamáj roueni mártáson

Előétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: