Márványsajtos, diós töltött tojás

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt márványsajt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk porcukor.

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.

Hasonló receptek

Juhsajtos burgonyaszuflé

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hortobágyi palacsinta

Előétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys halfasírt

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: