Téli csemege
Hozzávalók:
- diónyi vaj
- 4 banán
- 4 evőkanál rum vagy brandy
- 4 evőkanál tejszín
- 2 evőkanál kristálycukor
Elkészítés:
A banánokat 4-4 darabba vágjuk. A vajat felolvasztjuk, s amikor már habzik, beletesszük a banándarabokat. 2 percig sütjük benne, majd megfordítjuk őket és ráöntjük az alkoholt. Még 1-2 percig sütjük, hogy mindenütt aranybarnák legyenek. Az öntethez a cukrot és a tejszínt összekeverjük, 1 percig melegítjük. A sült banánt kistányérokra tesszük és meglocsoljuk az öntettel. Azonnal kínáljuk.
Hasonló receptek
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mákos kevert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes