Fűszeres párolt káposzta
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál (olíva) olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 savanykás alma
- 75 dkg lilakáposzta
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat, felhevítjük az olajjal együtt. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, aranysárgára pirítjuk, beletesszük a cukrot, azt is megpirítjuk, belevágjuk a hámozott, szeletelt almát, lefedve pároljuk pár percig. Hozzátesszük a felszeletelt káposztát, jól összekeverjük, pici vizet öntünk hozzá, beletesszük a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne kapjon le. Ne pároljuk túl puhára, maradjon kicsit ?roppanós?.
Hasonló receptek
Sült zöldségek görögösen
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Márványsajttal sült édesburgonya
Köret, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Diétás burgonyapüré
Köret, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes