Fűszeres párolt káposzta
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál (olíva) olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 savanykás alma
- 75 dkg lilakáposzta
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 5 dkg mazsola
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt bors
Elkészítés:
Megolvasztjuk a vajat, felhevítjük az olajjal együtt. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, aranysárgára pirítjuk, beletesszük a cukrot, azt is megpirítjuk, belevágjuk a hámozott, szeletelt almát, lefedve pároljuk pár percig. Hozzátesszük a felszeletelt káposztát, jól összekeverjük, pici vizet öntünk hozzá, beletesszük a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne kapjon le. Ne pároljuk túl puhára, maradjon kicsit ?roppanós?.
Hasonló receptek
Lángos fánk
Köret, Közepes
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsános lecsó
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Paradicsomos padlizsán
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes