Fűszeres párolt káposzta

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál (olíva) olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 savanykás alma
  • 75 dkg lilakáposzta
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg mazsola
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál őrölt bors

Elkészítés:

Megolvasztjuk a vajat, felhevítjük az olajjal együtt. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, aranysárgára pirítjuk, beletesszük a cukrot, azt is megpirítjuk, belevágjuk a hámozott, szeletelt almát, lefedve pároljuk pár percig. Hozzátesszük a felszeletelt káposztát, jól összekeverjük, pici vizet öntünk hozzá, beletesszük a fűszereket, fedő alatt pároljuk. Csak annyi vizet adjunk hozzá, hogy ne kapjon le. Ne pároljuk túl puhára, maradjon kicsit ?roppanós?.

Hasonló receptek

Sült zöldségek görögösen

Köret, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Köret, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diétás burgonyapüré

Köret, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: