Alma csatni 2.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj/vaj
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 teáskanál fahéj
- 1-2 chili paprika
- morzsolva
- 6 hámozott
- kockára vágott alma
- 6 evőkanál cukor
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
A felforrt vajban megpirítjuk a római köményt. Ha megcsapott az illata, jöhet a fahéj és amikor már ez is úgy forr, mint a sült krumpli, tegyük bele a paprikát, hogy még jobban piruljon. Végül az almát is keverjük el jól benne. Adjuk hozzá a vizet és a sót, majd fedjük le és 5 percig hagyjuk főni. Adjuk hozzá a cukrot is és időnként keverjük meg, míg üvegesre nem fő az alma és el nem fő a leve. Különösen pikáns íz varázs képzelhető el, ha az édes-csípős alma csatnit sós juhsajtra rétegezzük.
Hasonló receptek
Körte csatni mazsolával és dióval
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöld paradicsom csatni
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes