Körte csatni mazsolával és dióval
Hozzávalók:
- 1/4-1/2 kávéskanál összetört
- szárított erős pirospaprika
- 1/2 evőkanál reszelt narancshéj
- 1/4 kávéskanál őrölt kardamom
- 1 5 cm-es fahéjrúd
- 2 evőkanál vaj
- 100 ml friss narancslé
- 4 dkg durvára tört dióbél
- 4 dkg barna cukor
- 6-7 közepes körte
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk és keresztben 1 cm-es szeletekre vágjuk. A paprikát, a narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat összekeverjük. A vajat felmelegítjük, 1-2 percig pirítjuk benne az összekevert fűszereket, beleöntjük a narancslevet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a körtét, felforraljuk és addig főzzük, míg a leve sűrű, szirupszerű nem lesz (kb. 30 perc). A vége felé sűrűn megkeverjük. Lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mazsolát és a diót és lehűtjük. Hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.
Hasonló receptek
Narancs-sütőtök lekvár
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Tejszínes cukkíni
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes