Körte csatni mazsolával és dióval

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/4-1/2 kávéskanál összetört
  • szárított erős pirospaprika
  • 1/2 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1/4 kávéskanál őrölt kardamom
  • 1 5 cm-es fahéjrúd
  • 2 evőkanál vaj
  • 100 ml friss narancslé
  • 4 dkg durvára tört dióbél
  • 4 dkg barna cukor
  • 6-7 közepes körte
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk és keresztben 1 cm-es szeletekre vágjuk. A paprikát, a narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat összekeverjük. A vajat felmelegítjük, 1-2 percig pirítjuk benne az összekevert fűszereket, beleöntjük a narancslevet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a körtét, felforraljuk és addig főzzük, míg a leve sűrű, szirupszerű nem lesz (kb. 30 perc). A vége felé sűrűn megkeverjük. Lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mazsolát és a diót és lehűtjük. Hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.

Hasonló receptek

Narancs-sütőtök lekvár

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Tejszínes cukkíni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)

Egyéb, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: