Körte csatni mazsolával és dióval

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/4-1/2 kávéskanál összetört
  • szárított erős pirospaprika
  • 1/2 evőkanál reszelt narancshéj
  • 1/4 kávéskanál őrölt kardamom
  • 1 5 cm-es fahéjrúd
  • 2 evőkanál vaj
  • 100 ml friss narancslé
  • 4 dkg durvára tört dióbél
  • 4 dkg barna cukor
  • 6-7 közepes körte
  • 5 dkg mazsola

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk és keresztben 1 cm-es szeletekre vágjuk. A paprikát, a narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat összekeverjük. A vajat felmelegítjük, 1-2 percig pirítjuk benne az összekevert fűszereket, beleöntjük a narancslevet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a körtét, felforraljuk és addig főzzük, míg a leve sűrű, szirupszerű nem lesz (kb. 30 perc). A vége felé sűrűn megkeverjük. Lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mazsolát és a diót és lehűtjük. Hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.

Hasonló receptek

Zöld paradicsom csatni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)

Egyéb, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Bundás kenyér sütőben

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: