Töltött körték joghurtos szósszal
Hozzávalók:
- 2 körte
- 150 ml vörös szőlőlé
- 1 rúd fahéj
- 4 szelet kétszersült
- 50 g marcipán
- 50 g aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 2 evőkanál mazsola
- fél citrom leve
- fahéj#A joghurtos szószhoz: 1 doboz natúr joghurt (150 g)
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromfű
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és kissé mélyítsük ki a magház helyét. A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük. A pirítósokat durván morzsoljuk szét. A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel. Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül. A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát. A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.
Hasonló receptek
Almás rétes
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Mrs. Lipton meggyes lepénye
Desszert, Könnyű
Gyomorfekély, Mogyorómentes