Töltött körték joghurtos szósszal

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 körte
  • 150 ml vörös szőlőlé
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szelet kétszersült
  • 50 g marcipán
  • 50 g aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
  • 2 evőkanál mazsola
  • fél citrom leve
  • fahéj#A joghurtos szószhoz: 1 doboz natúr joghurt (150 g)
  • fél citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromfű

Elkészítés:

A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és kissé mélyítsük ki a magház helyét. A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük. A pirítósokat durván morzsoljuk szét. A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel. Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül. A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát. A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.

Hasonló receptek

Almás rétes

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feketeerdő torta

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Mrs. Lipton meggyes lepénye

Desszert, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: