Töltött körték joghurtos szósszal
Hozzávalók:
- 2 körte
- 150 ml vörös szőlőlé
- 1 rúd fahéj
- 4 szelet kétszersült
- 50 g marcipán
- 50 g aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 2 evőkanál mazsola
- fél citrom leve
- fahéj#A joghurtos szószhoz: 1 doboz natúr joghurt (150 g)
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromfű
Elkészítés:
A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki és kissé mélyítsük ki a magház helyét. A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel. Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük. A pirítósokat durván morzsoljuk szét. A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel. Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül. A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát. A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.
Hasonló receptek
Kókuszgolyó
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Feketeerdő torta
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Diós-meggyes rakott kifli
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes