Sajtos zsenge zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- 30 dkg zsenge zöldbab
- 25 dkg apró paradicsom
- 20 dkg zsírszegény sajt
- 2 evőkanál citromlé
- 2 kávéskanál olaj
- 3 kávéskanál cukor
- csipetnyi só meg gyömbérpor
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A zsenge zöldbabot megmossuk végeit lecsipkedjük és a szálakat kb. 2-3 cm vastagságúakra vagdossuk. 2, 5 dl vízben a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjuk. A paradicsomok héjat lehúzzuk. Ha szükséges ketté is vágjuk, az apró magvakat eltávolítjuk. A paradicsomot és a sajtot egyforma csíkokra vágjuk. A zöldbabbal együtt tálba halmozzuk es 1dl vízbol, a citromlébol, az olajból készült cukorral, sóval es gyömberporral ízesített salátalével leöntjük. Összekeverjük, kb. 30 percig állni hagyjuk, majd tálalás előtt apró petrezselyemzölddel megszórjuk.
Hasonló receptek
Görög saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ráksaláta
Saláta, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes