Flan karamellöntettel ? spanyol desszert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2×7,5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • fél rúd vanília

Elkészítés:

Először elkészítjük a karamellt: egy kis lábosban felteszünk 1 dl vizet 7, 5 dkg cukorral, amit fakanállal gyakran megkeverünk. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7, 5 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal. A 4 egész tojást felverjük, s a tejhez adjuk (a tejből egy keveset a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki). Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük. Mikor kicsit kihűlt, a tojásos krémet ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőbe akkora edényt teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.

Hasonló receptek

Diós-körtés-szőlős rétes

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Sajttorta

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes

Borissza piskóta

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: