Flan karamellöntettel ? spanyol desszert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2×7,5 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • fél rúd vanília

Elkészítés:

Először elkészítjük a karamellt: egy kis lábosban felteszünk 1 dl vizet 7, 5 dkg cukorral, amit fakanállal gyakran megkeverünk. Közben a krémhez felforraljuk a tejet 7, 5 dkg cukorral és a félbevágott vaníliarúddal. A 4 egész tojást felverjük, s a tejhez adjuk (a tejből egy keveset a tojáshoz adunk, majd így keverjük bele a tejbe, hogy ne csapódjon ki). Amikor kész a karamell, porcelán- vagy üvegtálba öntjük. Mikor kicsit kihűlt, a tojásos krémet ráöntjük. 180°C-ra előmelegített sütőbe akkora edényt teszünk, hogy a krémes tál beleférjen, vizet öntünk köré és 20-30 percig hagyjuk gőzölődni. Ellenőrzésként hegyes kést szúrunk az édességbe: akkor jó, ha nem ragad rá a krém. Kivesszük, s hagyjuk kihűlni. Tálra borítva tálaljuk.

Hasonló receptek

Rokfortos körtehajó

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Citromos joghurthab sült ananásszal

Desszert, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gyümölcsös túrókrém

Desszert, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: