Lekváros bukta (tej nélkül)
Hozzávalók:
- 300 g schär mix b
- 12 g friss budafoki élesztő
- 30 g margarin
- 280 ml langyos víz/tej
- 90 g cukor
- 1 tojás
- csipet só
- főzésálló lekvár (töltelék)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit 280 ml vízzel a szokásos módon jól kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A bagett formákat bekenjük olajjal. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (ez a fajta jól szeletelhető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. A szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig. Előmelegített 200°C-os sütőben kezdjük sütni, majd csökkentjük a hőfokot, úgy sütjük tovább. Mikor megsült, a tetejét bekenjük cukros tejjel. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.
Hasonló receptek
Almás rétes korszerűen
Desszert, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás palacsinta
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Mogyorómentes
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes