Lekváros bukta (tej nélkül)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 300 g schär mix b
  • 12 g friss budafoki élesztő
  • 30 g margarin
  • 280 ml langyos víz/tej
  • 90 g cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • főzésálló lekvár (töltelék)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit 280 ml vízzel a szokásos módon jól kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A bagett formákat bekenjük olajjal. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (ez a fajta jól szeletelhető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. A szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig. Előmelegített 200°C-os sütőben kezdjük sütni, majd csökkentjük a hőfokot, úgy sütjük tovább. Mikor megsült, a tetejét bekenjük cukros tejjel. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.

Hasonló receptek

Szilvás édesség

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borissza piskóta

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Amerikai almás lepény

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: