Mazsolás borkrémleves
Hozzávalók:
- 5 dl fehérbor
- 1 citrom (leve és héja)
- 8 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 8 dkg mazsola
- egész fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gazdasszony levese
Leves, Könnyű
Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cseresznyeleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes