Mazsolás borkrémleves
Hozzávalók:
- 5 dl fehérbor
- 1 citrom (leve és héja)
- 8 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 8 dkg mazsola
- egész fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Hasonló receptek
Citromos krumplileves virslivel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pudingos gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes