Mazsolás borkrémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 5 dl fehérbor
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 8 tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 8 dkg mazsola
  • egész fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A bort 3 dl vízzel felforraljuk úgy, hogy beletesszük a citrom héját és levét, néhány szem szegfűszeget és az összetört fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a felforrósított, de nem forralt bort óvatosan hozzákeverjük. Ügyeljünk arra, nehogy összekapja. Ismét visszatesszük a tűzre és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A borkrémlevest átszűrjük, belekeverjük a megpuhult mazsolát és jól lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Hasonló receptek

Burgonyakrémleves sült gombával

Leves, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges árpagyöngyleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombakrém leves

Leves, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Új keresés

Válasszon diétát: