őszibarack-krémleves habgaluskával
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 70 dkg őszibarack
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 citrom (reszelt héja)
- fél tasak vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A tejet a cukorral meg a tojássárgákkal keverjük össze és forraljuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, apránként szórjuk bele a porcukrot és addig verjük, amíg masszív habot kapunk, majd evőkanállal szaggassuk a forró tejbe. Lassú tűzön főzzük fél percig, fordítsuk meg és a másik oldalukat is főzzük meg. Szedjük tányérra, majd a visszamaradt tejbe tegyük bele a meghámozott, kimagozott, összevagdalt őszibarackot (kettőt tegyünk félre a tálaláshoz), a reszelt citromhéjat és főzzük 8 percig. A levest botmixerrel turmixoljuk krémesre, újból forraljuk fel és a kevés hideg vízzel simára kevert pudingporral sűrítsük be. Kevés forró levessel keverjük el a tejszínt és öntsük a levesbe. Most már ne főzzük tovább, hanem húzzuk le a tűzről és hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben hűtsük ki. Tálaláskor a hideg leves tetejét szórjuk meg őszibarack kockákkal és fektessük rá a habgaluskákat.
Hasonló receptek
Pudingos gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tárkonyos tejfölös húsleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes