őszibarack-krémleves habgaluskával
Hozzávalók:
- 8 dl tej
- 70 dkg őszibarack
- 3 púpozott evőkanál cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál porcukor
- 1 citrom (reszelt héja)
- fél tasak vaníliás pudingpor
- 1,5 dl tejszín
Elkészítés:
A tejet a cukorral meg a tojássárgákkal keverjük össze és forraljuk fel. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, apránként szórjuk bele a porcukrot és addig verjük, amíg masszív habot kapunk, majd evőkanállal szaggassuk a forró tejbe. Lassú tűzön főzzük fél percig, fordítsuk meg és a másik oldalukat is főzzük meg. Szedjük tányérra, majd a visszamaradt tejbe tegyük bele a meghámozott, kimagozott, összevagdalt őszibarackot (kettőt tegyünk félre a tálaláshoz), a reszelt citromhéjat és főzzük 8 percig. A levest botmixerrel turmixoljuk krémesre, újból forraljuk fel és a kevés hideg vízzel simára kevert pudingporral sűrítsük be. Kevés forró levessel keverjük el a tejszínt és öntsük a levesbe. Most már ne főzzük tovább, hanem húzzuk le a tűzről és hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben hűtsük ki. Tálaláskor a hideg leves tetejét szórjuk meg őszibarack kockákkal és fektessük rá a habgaluskákat.
Hasonló receptek
Csirkés sóskaleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sáfrányos halleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes