Fahéjas szilvaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg szilva (magozott)
  • 1 csapott mokkáskanál só
  • 1 kiskanál szegfűszeg
  • 1 citrom
  • 25 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1,5 dl tejszín
  • rum

Elkészítés:

A megmosott szilvákat hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki és tegyük fazékba. Öntsünk rá 1, 5 liter forró vizet és ízesítsük sóval, fahéjjal, szegfűszeggel meg a citrom reszelt héjával. Amikor felforrt, szórjuk bele a cukrot és egyenletesen keverve öntsük hozzá a kevés hideg vízzel simára kevert pudingport. Ezután közepes tűzön főzzük pár percig, majd öntsük hozzá a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Amikor a leves újból elérte a forráspontot, húzzuk le a tűzről, ízesítsük kevés rummal és először hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben jól hűtsük le. Hidegen tálaljuk és friss citromfűvel díszítsük.

Hasonló receptek

Szederleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Feketebableves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Narancsos répakrémleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: