Túrós Csirke
Hozzávalók:
- csirkehús (pl. 2 comb)
- hagyma
- 250 g túró
- reszelt sajt
- 3 löttyintésnyi tejszín
- petrezselyem
- foghagyma
- bors
- só
- ételízesítő
Elkészítés:
Massza: a túrót, a reszelt sajtot, kevés sót, tejszínt, apróra vágott petrezselymet összekeverem. A túrót előbb kevés tejszínnel összenyomkodom villával, hogy ne legyen nagyon darabos.#Hús: kevés zsiradékon (tetszőleges, kinek mit enged a diétája) megpirítom az apróra vágott hagymát, kevés sóval vagy ételízesítővel ízesítem, beledobom az apróra vágott vagy zúzott foghagymát, keverek rajta egyet és a kockára vágott húst is belerakom, borsozom. Megpirítom - én szeretem ha ropogós a hús kérge, én addig szoktam, de ízlés szerint lehet. Ha már kellőképpen meg van sülve, ki-hogy-szereti, akkor öntöm rá a trutyit. Rottyantok rajta egyet és máris kész. Nekem ugyan híg lett ? nem tudom miért, de lehet a tejszínt is elhagyni.
Hasonló receptek
Spenót-hal gratin parmezánnal, dióval
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes
Csirke carbonara
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn
Töltött dagadó
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes