Borleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 4 dl fehér bor
  • lehetőleg hárslevelű
  • 3-4 tojássárgája
  • 7 dkg cukor
  • őrölt fahéj
  • szegfűszeg
  • citromhéj
  • 1 evőkanál mazsola

Elkészítés:

A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort, Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. A tűzről levéve pár percig keverjük, majd kis tálkákban/csészékben tálaljuk. Ünnepi asztalra (is) való. Nem terheli meg a gyomrot, befér utána a második fogás is.

Hasonló receptek

Petrezselyemleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Citromos csirkekrémleves

Leves, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Egzotikus lencseleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: