Borleves
Hozzávalók:
- 4 dl fehér bor
- lehetőleg hárslevelű
- 3-4 tojássárgája
- 7 dkg cukor
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- citromhéj
- 1 evőkanál mazsola
Elkészítés:
A borból pár kanálnyit félreteszünk. A többit 1 dl vízzel feltesszük főni a fűszerekkel és a mazsolával. Egy edényben habverővel vagy robotgéppel kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, hozzáöntjük a félretett hideg bort, Ha a bor felforrt, óvatosan hozzáöntjük a kikevert tojássárgáját és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük. A tűzről levéve pár percig keverjük, majd kis tálkákban/csészékben tálaljuk. Ünnepi asztalra (is) való. Nem terheli meg a gyomrot, befér utána a második fogás is.
Hasonló receptek
Hideg joghurtleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májleves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes