Habcsók (tej nélkül)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • kb. 25 darabhoz: 2 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:

Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A tojásfehérjéket tiszta tálban, tiszta habverővel, egy csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a 10 dkg porcukrot. A hab olyan kemény legyen, hogy ha késsel belevágunk, a nyoma megmaradjon! A maradék 5 dkg porcukrot elkeverjük az étkezési keményítővel, a habra szitáljuk és óvatosan összeforgatjuk. A masszát habzsákba töltjük és kisebb ?csókokat? nyomunk a tepsire. A sütő középső rácsán kb. 15 percig sütjük, majd elzárjuk a sütőt és további 2-3 órát a sütőben hagyjuk száradni.

Hasonló receptek

Körtés-burgonyás rakottas

Desszert, Közepes

Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diabetikus citromtorta

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: