Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke
Hozzávalók:
- kb. fél kiló csirkemell
- 30 dkg gomba
- 1 doboz barackbefőtt
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj
- margarin
- 5 evőkanál cukor
- curry por
- gyömbér por
- fokhagyma por
- vagy fokhagyma
- bors
- rozmaring
- só
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet egy tálban befűszerezzük: kb. 1 teáskanál bors, egy mokkáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd kinyomott fokhagyma), egy púpos mokkáskanál őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt rozmaring, 1 teáskanál curry por, 1 teáskanál só. Hozzáadok 1 evőkanál keményítőt és egy evőkanál olajat. Összekeverjük, félretesszük pácolódni. Kb. 5 dkg margarinon megpirítjuk a 30 dkg felszeletelt gombát. Ehhez is adunk egy kicsit a felsorolt fűszerekből ízesítésként. Félretesszük. Egy másik serpenyőben 5 evőkanál cukron flambírozzuk a (nem egészen) egy doboz nagy kockákra felvágott barackbefőttet, ami annyit tesz, hogy beleteszem a cukrot, rá a barackot és nagy lángon elkezdjük sütögetni, kevergetni, egészen addig, amíg elfő a leve és a cukor már szálasodik a kevergetésnél, a barack pedig pirul. Ha elkészült, ráöntjük a pirított gombára, összekeverjük. kb. 5 dkg margarinon hirtelen kisütjük, megpirítjuk a bepácolt csirkemellet. Ha elkészült összekeverjük az összes hozzávalót, felöntöm a barack levével, pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket. Krumplipürével fogyasztjuk!
Hasonló receptek
Pikáns cukkinis csirkemell
Húsétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkevacsora
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes