Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • kb. fél kiló csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 1 doboz barackbefőtt
  • 1 fej hagyma
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • margarin
  • 5 evőkanál cukor
  • curry por
  • gyömbér por
  • fokhagyma por
  • vagy fokhagyma
  • bors
  • rozmaring

Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet egy tálban befűszerezzük: kb. 1 teáskanál bors, egy mokkáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd kinyomott fokhagyma), egy púpos mokkáskanál őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt rozmaring, 1 teáskanál curry por, 1 teáskanál só. Hozzáadok 1 evőkanál keményítőt és egy evőkanál olajat. Összekeverjük, félretesszük pácolódni. Kb. 5 dkg margarinon megpirítjuk a 30 dkg felszeletelt gombát. Ehhez is adunk egy kicsit a felsorolt fűszerekből ízesítésként. Félretesszük. Egy másik serpenyőben 5 evőkanál cukron flambírozzuk a (nem egészen) egy doboz nagy kockákra felvágott barackbefőttet, ami annyit tesz, hogy beleteszem a cukrot, rá a barackot és nagy lángon elkezdjük sütögetni, kevergetni, egészen addig, amíg elfő a leve és a cukor már szálasodik a kevergetésnél, a barack pedig pirul. Ha elkészült, ráöntjük a pirított gombára, összekeverjük. kb. 5 dkg margarinon hirtelen kisütjük, megpirítjuk a bepácolt csirkemellet. Ha elkészült összekeverjük az összes hozzávalót, felöntöm a barack levével, pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket. Krumplipürével fogyasztjuk!

Hasonló receptek

Pikáns cukkinis csirkemell

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemell a la pannónia

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkevacsora

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: