Barackos-gombás-currys-gyömbéres csirke
Hozzávalók:
- kb. fél kiló csirkemell
- 30 dkg gomba
- 1 doboz barackbefőtt
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál keményítő
- 1 evőkanál olaj
- margarin
- 5 evőkanál cukor
- curry por
- gyömbér por
- fokhagyma por
- vagy fokhagyma
- bors
- rozmaring
- só
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet egy tálban befűszerezzük: kb. 1 teáskanál bors, egy mokkáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd kinyomott fokhagyma), egy púpos mokkáskanál őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt rozmaring, 1 teáskanál curry por, 1 teáskanál só. Hozzáadok 1 evőkanál keményítőt és egy evőkanál olajat. Összekeverjük, félretesszük pácolódni. Kb. 5 dkg margarinon megpirítjuk a 30 dkg felszeletelt gombát. Ehhez is adunk egy kicsit a felsorolt fűszerekből ízesítésként. Félretesszük. Egy másik serpenyőben 5 evőkanál cukron flambírozzuk a (nem egészen) egy doboz nagy kockákra felvágott barackbefőttet, ami annyit tesz, hogy beleteszem a cukrot, rá a barackot és nagy lángon elkezdjük sütögetni, kevergetni, egészen addig, amíg elfő a leve és a cukor már szálasodik a kevergetésnél, a barack pedig pirul. Ha elkészült, ráöntjük a pirított gombára, összekeverjük. kb. 5 dkg margarinon hirtelen kisütjük, megpirítjuk a bepácolt csirkemellet. Ha elkészült összekeverjük az összes hozzávalót, felöntöm a barack levével, pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket. Krumplipürével fogyasztjuk!
Hasonló receptek
Fehérjebomba
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sevillai csirkemellfilé
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Hasnyálmirigy, Keringési problémák, Allergia, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes