Fűszeres-szilvás csatni

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg félérett
  • sárga húsú szilva
  • 50 dkg cukor
  • 3,5 dl borecet
  • 1 rúd fahéj
  • 15 szem szegfűszeg
  • 6 szem szegfűbors

Elkészítés:

A leforrázott szilvák héját lehúzzuk, magját kivesszük és húsát négyfelé vágjuk. Egy nagyobb lábasba tesszük, ecetet és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük a szilvát. A léhez hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Kevergetve felforraljuk, visszatesszük bele a gyümölcsöt és fél óráig főzzük. A szilva csatnit kiforrázott üvegekbe szedjük szűrőkanállal, a visszamaradó levet sűrűre elfőzzük. A szirupot a gyümölcsre töltjük, az üvegeket lezárjuk. Legalább 2 hétig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Hasonló receptek

Narancs-sütőtök lekvár

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Brokkolikrém

Egyéb, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsom csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: