Fűszeres-szilvás csatni
Hozzávalók:
- 1 kg félérett
- sárga húsú szilva
- 50 dkg cukor
- 3,5 dl borecet
- 1 rúd fahéj
- 15 szem szegfűszeg
- 6 szem szegfűbors
Elkészítés:
A leforrázott szilvák héját lehúzzuk, magját kivesszük és húsát négyfelé vágjuk. Egy nagyobb lábasba tesszük, ecetet és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük a szilvát. A léhez hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Kevergetve felforraljuk, visszatesszük bele a gyümölcsöt és fél óráig főzzük. A szilva csatnit kiforrázott üvegekbe szedjük szűrőkanállal, a visszamaradó levet sűrűre elfőzzük. A szirupot a gyümölcsre töltjük, az üvegeket lezárjuk. Legalább 2 hétig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Whisky lekvár
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mentás almakompót másképpen
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Házikenyér
Egyéb, Nehéz
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes