Fűszeres-szilvás csatni
Hozzávalók:
- 1 kg félérett
- sárga húsú szilva
- 50 dkg cukor
- 3,5 dl borecet
- 1 rúd fahéj
- 15 szem szegfűszeg
- 6 szem szegfűbors
Elkészítés:
A leforrázott szilvák héját lehúzzuk, magját kivesszük és húsát négyfelé vágjuk. Egy nagyobb lábasba tesszük, ecetet és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük a szilvát. A léhez hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Kevergetve felforraljuk, visszatesszük bele a gyümölcsöt és fél óráig főzzük. A szilva csatnit kiforrázott üvegekbe szedjük szűrőkanállal, a visszamaradó levet sűrűre elfőzzük. A szirupot a gyümölcsre töltjük, az üvegeket lezárjuk. Legalább 2 hétig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Narancs-sütőtök lekvár
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Brokkolikrém
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsom csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes