Fűszeres-szilvás csatni

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg félérett
  • sárga húsú szilva
  • 50 dkg cukor
  • 3,5 dl borecet
  • 1 rúd fahéj
  • 15 szem szegfűszeg
  • 6 szem szegfűbors

Elkészítés:

A leforrázott szilvák héját lehúzzuk, magját kivesszük és húsát négyfelé vágjuk. Egy nagyobb lábasba tesszük, ecetet és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Pár percig forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük a szilvát. A léhez hozzákeverjük a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Kevergetve felforraljuk, visszatesszük bele a gyümölcsöt és fél óráig főzzük. A szilva csatnit kiforrázott üvegekbe szedjük szűrőkanállal, a visszamaradó levet sűrűre elfőzzük. A szirupot a gyümölcsre töltjük, az üvegeket lezárjuk. Legalább 2 hétig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Hasonló receptek

Zöldparadicsom-füge lekvár

Egyéb, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Körte csatni mazsolával és dióval

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Cékla káposztalevélben

Egyéb, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: