Zöld paradicsom csatni
Hozzávalók:
- 20 zöld paradicsom héjával feldarabolva
- 5 piros alma héjával feldarabolva
- 3 piros húsos paprika
- kimagozva
- feldarabolva
- 4 hagyma
- megtisztítva
- feldarabolva
- 1 1/2 evőkanál só
- 1 1/2 evőkanál bors
- 1 1/2 teáskanál fahéj
- 3/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 1/2 csésze cukor
- 2 csésze almaecet (vagy 1/2 csésze almalé + 1 és 1/2 csésze fehér borecet)
Elkészítés:
Mindent beleteszünk egy nagy lábosba és lassan, közepes melegen felfőzzük. 30 percig fedő nélkül csendesen főzzük, néha-néha megkavarjuk. Előkészített, forró csavaros üvegekbe öntjük, s azonnal lezárjuk.
Hasonló receptek
Körte csatni mazsolával és dióval
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Szendvics húsgolyókkal
Egyéb, Könnyű
Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkrém 1.
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Allergia, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Mogyorómentes