Paradicsom csatni
Hozzávalók:
- 50 dkg érett paradicsom
- 50 dkg zöld paradicsom
- 8 cikk fokhagyma
- 2 nagy hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 6 evőkanál cukor
- 250 ml fehér borecet
- 6 ág zöld zeller (nem zellerlevél
- hanem a világoszöld vastagszárú)
- 3 szétmorzsolt chili (esetleg 1-2 cseresznyepaprika is megteszi)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 szétmorzsolt babérlevél
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, torzsáját kivágjuk. Az érett paradicsomot egy lyukas kanálban egyenként forró vízbe merítjük, meghámozzuk és apróra felvágjuk. A zöld paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, s felaprítjuk. Az olajat felmelegítjük, a hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, csendesen főni hagyjuk, néha megkavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, sót, ecetet. A zellert megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk, úgyszintén a fűszereket. Lassú tűzön főni hagyjuk, ameddig jó sűrű nem lesz, közben meg-megkavarjuk. Forró ecetes-sós vízzel (2 evőkanál ecet, 2 evőkanál só 1 liter forrásban levő vízhez) kiöblített csavaros üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
Hasonló receptek
Alma csatni 1.
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gombás-zelleres szendvics
Egyéb, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májgombóc (levesbetét)
Egyéb, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes