Paradicsom csatni
Hozzávalók:
- 50 dkg érett paradicsom
- 50 dkg zöld paradicsom
- 8 cikk fokhagyma
- 2 nagy hagyma
- 1 evőkanál olaj
- 6 evőkanál cukor
- 250 ml fehér borecet
- 6 ág zöld zeller (nem zellerlevél
- hanem a világoszöld vastagszárú)
- 3 szétmorzsolt chili (esetleg 1-2 cseresznyepaprika is megteszi)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 szétmorzsolt babérlevél
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, torzsáját kivágjuk. Az érett paradicsomot egy lyukas kanálban egyenként forró vízbe merítjük, meghámozzuk és apróra felvágjuk. A zöld paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, s felaprítjuk. Az olajat felmelegítjük, a hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, csendesen főni hagyjuk, néha megkavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, sót, ecetet. A zellert megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk, úgyszintén a fűszereket. Lassú tűzön főni hagyjuk, ameddig jó sűrű nem lesz, közben meg-megkavarjuk. Forró ecetes-sós vízzel (2 evőkanál ecet, 2 evőkanál só 1 liter forrásban levő vízhez) kiöblített csavaros üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk. Sötét, hűvös helyen tároljuk.
Hasonló receptek
Citromos birsalmalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Padlizsánkrém
Egyéb, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sósgofri
Egyéb , Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes