Csalamádé

Ételtípus: Savanyúság Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák,

Hozzávalók:

  • másfél kg csalamádé
  • másfél kg uborka
  • másfél kg káposzta
  • 1 kg hagyma
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg só
  • 2 dl 20%-os ecet
  • kis kanál szalicil

Elkészítés:

A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk. Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.

Hasonló receptek

Kovászos uborka (nyári) 1.

Savanyúság, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Cukormentes, Crohn, Májproblémák, Allergia, Laktózmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Mogyorómentes, Tojásmentes

Kovászos uborka (nyári) 2.

Savanyúság, Könnyű

Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség

Párolt savanyú káposzta

Savanyúság, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: