Csalamádé
Hozzávalók:
- másfél kg csalamádé
- másfél kg uborka
- másfél kg káposzta
- 1 kg hagyma
- 20 dkg cukor
- 15 dkg só
- 2 dl 20%-os ecet
- kis kanál szalicil
Elkészítés:
A káposztát félbehasítjuk, torzsáját kivágjuk, külső leveleit lefejtjük. A vöröshagymát megtisztítjuk. Az uborkát alaposan megmossuk. Ezeket a zöldségeket vékonyan fölszeleteljük. Összekeverjük a fűszerekkel, 24 órán át állni hagyjuk. Közben többször átkeverjük, majd üvegekbe rakjuk. Még ne zárjuk le, csak fedjük le. 8 óra múlva, amikor a levet a zöldség már jól beszívta, rázogassuk meg, hogy ne maradjon levegős. Ha kell, utánatöltünk még levet, majd szorosan lezárjuk.
Hasonló receptek
Kovászos uborka (nyári) 2.
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Májproblémák, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Vesebetegség
Párolt savanyú káposzta
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kovászos uborka (nyári) 1.
Savanyúság, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Cukormentes, Crohn, Májproblémák, Allergia, Laktózmentes, Vesebetegség, Tejmentes, Mogyorómentes, Tojásmentes