Paprikaleves
Hozzávalók:
- 3 vastag húsú zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 6 dl kefir
- 1 erőleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- (2 gerezd fokhagyma,)
- csipet cukor
- só.
Elkészítés:
Az erőleveskockát két deci vízbe tesszük és addig melegítjük, amíg az feloldódik. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a megmosott paprikákat kicsumázzuk, kierezzük, majd fél paprikát nagyon apró, vékonyka csíkokra vágunk, ez lesz a leves betétje. A többi paprikát a megmosott és héjától megfosztott paradicsommal együtt turmixgép poharába rakjuk. Ráöntjük az erőlevest és kevés kefirt, majd pépesre zúzzuk. Ezután apránként hozzáadjuk az összes többi nyersanyagot. Sűrű, krémszerű levesnek kell lennie. Csészékben elosztva, a tetejére szórjuk a félretett paprikacsíkokat és jó hidegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás burgonyaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tavaszi leves
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Saláta leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes