Paprikaleves
Hozzávalók:
- 3 vastag húsú zöldpaprika
- 4 paradicsom
- 6 dl kefir
- 1 erőleveskocka
- 1 csokor petrezselyemzöld
- (2 gerezd fokhagyma,)
- csipet cukor
- só.
Elkészítés:
Az erőleveskockát két deci vízbe tesszük és addig melegítjük, amíg az feloldódik. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a megmosott paprikákat kicsumázzuk, kierezzük, majd fél paprikát nagyon apró, vékonyka csíkokra vágunk, ez lesz a leves betétje. A többi paprikát a megmosott és héjától megfosztott paradicsommal együtt turmixgép poharába rakjuk. Ráöntjük az erőlevest és kevés kefirt, majd pépesre zúzzuk. Ezután apránként hozzáadjuk az összes többi nyersanyagot. Sűrű, krémszerű levesnek kell lennie. Csészékben elosztva, a tetejére szórjuk a félretett paprikacsíkokat és jó hidegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtos búzagaluska leves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkini-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
őszibarack-krémleves habgaluskával
Leves, Közepes
Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes