Paprikaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 vastag húsú zöldpaprika
  • 4 paradicsom
  • 6 dl kefir
  • 1 erőleveskocka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • (2 gerezd fokhagyma,)
  • csipet cukor
  • só.

Elkészítés:

Az erőleveskockát két deci vízbe tesszük és addig melegítjük, amíg az feloldódik. Ezután hagyjuk kihűlni. Közben a megmosott paprikákat kicsumázzuk, kierezzük, majd fél paprikát nagyon apró, vékonyka csíkokra vágunk, ez lesz a leves betétje. A többi paprikát a megmosott és héjától megfosztott paradicsommal együtt turmixgép poharába rakjuk. Ráöntjük az erőlevest és kevés kefirt, majd pépesre zúzzuk. Ezután apránként hozzáadjuk az összes többi nyersanyagot. Sűrű, krémszerű levesnek kell lennie. Csészékben elosztva, a tetejére szórjuk a félretett paprikacsíkokat és jó hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Sajtos búzagaluska leves

Leves, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkini-krémleves

Leves, Könnyű

Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

őszibarack-krémleves habgaluskával

Leves, Közepes

Epebetegség, Csontritkulás, Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: