Sárgarépagolyók
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A sárgarépát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt narancshéjat, pici vizet. Közepes tűznél pároljuk, amíg a leve el nem fő. A tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót. Ha már kissé kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, kristálycukorban megforgatjuk, száraz helyre rakjuk. Sokáig eláll.
Hasonló receptek
Kókuszkocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Almakrém
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Mogyorómentes
Habos őszibaracklepény
Desszert, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes