Feketeribizli-likőr (Liqueur de cassis)
Hozzávalók:
- 1 kg fekete ribizli
- 2-3 szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- 1 liter gyümölcspálinka
- 75 dkg cukor
Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, leszemezzük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a pálinkát, végül a cukrot. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Átszűrjük és üvegekbe töltjük.
Hasonló receptek
Mézes-rumos kávé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bogyós frappé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Mogyorómentes
Mokka turmix
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes