Feketeribizli-likőr (Liqueur de cassis)
Hozzávalók:
- 1 kg fekete ribizli
- 2-3 szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- 1 liter gyümölcspálinka
- 75 dkg cukor
Elkészítés:
A ribizlit megmossuk, leszemezzük és villával összetörjük. Hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, a pálinkát, végül a cukrot. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Átszűrjük és üvegekbe töltjük.
Hasonló receptek
Eperturmix tejérzékenyeknek
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Laktózmentes, Mogyorómentes
Bioital
Ital, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almaboros puncs
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes