Almás saláta
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta
- 2 alma
- 2 körte
- 1 szál póré
- 10 dkg dió
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- 15 dkg sovány túró vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A salátát megmossuk, szárítjuk, darabokra tépjük. Az almát körtét megmossuk, cikkekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felszeleteljük. A salátát és a gyümölcsöket összekeverjük a póréval. Az ecetet az olajat sózzuk, borsozzuk utána a salátára öntjük. Megszórjuk dióval, rámorzsoljuk a túrót, vagy sajtot szórunk rá.
Hasonló receptek
Burgonyasaláta bazsalikomos joghurtal
Saláta, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spárga saláta
Saláta, Könnyű
Vesebetegség, Crohn, Májproblémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Horiatiki / Görög saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák