Almás saláta
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 1 fej saláta
- 2 alma
- 2 körte
- 1 szál póré
- 10 dkg dió
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál borecet
- 15 dkg sovány túró vagy reszelt sajt
Elkészítés:
A salátát megmossuk, szárítjuk, darabokra tépjük. Az almát körtét megmossuk, cikkekre vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felszeleteljük. A salátát és a gyümölcsöket összekeverjük a póréval. Az ecetet az olajat sózzuk, borsozzuk utána a salátára öntjük. Megszórjuk dióval, rámorzsoljuk a túrót, vagy sajtot szórunk rá.
Hasonló receptek
Sajtos zsenge zöldbabsaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Liechtensteini Homár saláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Burgonyás lencsesaláta pirított csirkemájjal
Saláta, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes