Málnaszorbet
Hozzávalók:
- 40 dkg málna
- 2 dl száraz pezsgő
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A málnát megmossuk, leszárítjuk, néhány szemet félreteszünk, a többit pürésítjük és leszűrjük. A pürét a citromlével és a porcukorral kikeverjük, majd 2-3 órára a fagyasztóba tesszük. Apró gömböket teszünk egy pezsgőspohárba, ráöntjük a lehűtött pezsgőt, beletesszük a málnaszemeket és mentalevéllel díszítjük.
Hasonló receptek
Dinnyekoktél
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Almaboros puncs
Ital, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Tea indiai módra
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes