Tárkonylikőr
Hozzávalók:
- 1 csokor friss tárkony
- 5 dl pálinka
- 1 liter víz
- 1 kg cukor
Elkészítés:
A tárkonyt megmossuk, leszárítjuk. A pálinkát ráöntjük és lefedve, sötét helyen 1 hónapig állni hagyjuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd ezt a pálinkához keverjük. Beleteszünk 1 friss tárkonyágat és lefedjük. Néhány hétig állni hagyjuk, majd leszűrjük és jégkásával kínáljuk.
Hasonló receptek
Spenótturmix
Ital, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rebarbara koktél
Ital, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mokka turmix
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes