Whisky lekvár
Hozzávalók:
- 10 narancs
- 3 citrom
- 4 liter víz
- 3 kg cukor
- 4 evőkanál whisky
Elkészítés:
A narancsokat és a citromokat félbevágjuk, a levüket kifacsarjuk. A magjaikat eltávolítjuk, a héjukat vékony szeletekre vágjuk. A levet és a felaprított héjat tálba tesszük, ráöntjük a vizet, lefedjük és 24 órán át hagyjuk puhulni. Másnap vastag falú lábasba öntjük és nagyon lassan felforraljuk, majd továbbra is, legalább 2 órán át, kislángon forraljuk, amíg a víz fele elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a cukrot meg a whiskyt és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. További másfél óráig kislángon főzzük, néhányszor megkeverjük és kistányérra csöppentve ellenőrizzük, hogy elég sűrű-e. Ha már nem túl folyós, kiforrázott üvegekbe töltjük és amikor kihűlt, légmentesen lezárjuk.
Hasonló receptek
Vegyes ecetes savanyúság
Egyéb, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Körte csatni mazsolával és dióval
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Gluténmentes müzli
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes