Whisky lekvár

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 narancs
  • 3 citrom
  • 4 liter víz
  • 3 kg cukor
  • 4 evőkanál whisky

Elkészítés:

A narancsokat és a citromokat félbevágjuk, a levüket kifacsarjuk. A magjaikat eltávolítjuk, a héjukat vékony szeletekre vágjuk. A levet és a felaprított héjat tálba tesszük, ráöntjük a vizet, lefedjük és 24 órán át hagyjuk puhulni. Másnap vastag falú lábasba öntjük és nagyon lassan felforraljuk, majd továbbra is, legalább 2 órán át, kislángon forraljuk, amíg a víz fele elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a cukrot meg a whiskyt és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. További másfél óráig kislángon főzzük, néhányszor megkeverjük és kistányérra csöppentve ellenőrizzük, hogy elég sűrű-e. Ha már nem túl folyós, kiforrázott üvegekbe töltjük és amikor kihűlt, légmentesen lezárjuk.

Hasonló receptek

Tejszínes cukkíni

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Körte csatni mazsolával és dióval

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gombás-zelleres szendvics

Egyéb, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: