Whisky lekvár
Hozzávalók:
- 10 narancs
- 3 citrom
- 4 liter víz
- 3 kg cukor
- 4 evőkanál whisky
Elkészítés:
A narancsokat és a citromokat félbevágjuk, a levüket kifacsarjuk. A magjaikat eltávolítjuk, a héjukat vékony szeletekre vágjuk. A levet és a felaprított héjat tálba tesszük, ráöntjük a vizet, lefedjük és 24 órán át hagyjuk puhulni. Másnap vastag falú lábasba öntjük és nagyon lassan felforraljuk, majd továbbra is, legalább 2 órán át, kislángon forraljuk, amíg a víz fele elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a cukrot meg a whiskyt és addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. További másfél óráig kislángon főzzük, néhányszor megkeverjük és kistányérra csöppentve ellenőrizzük, hogy elég sűrű-e. Ha már nem túl folyós, kiforrázott üvegekbe töltjük és amikor kihűlt, légmentesen lezárjuk.
Hasonló receptek
Bundás kenyér sütőben
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldparadicsom-füge lekvár
Egyéb, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Almás-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes