Túrókrémes sajttekercs
Hozzávalók:
- Óvári sajt: 25dkg
- juhtúró: 10dkg
- snidling: 1 csomag
- kígyóuborka: 10dkg
Elkészítés:
Az ujjnyi vastag , szeletekre vágott sajtot gőz fölött nyúlósodásig melegítjük. Deszkára borítva nyújtófával késfok vastagságúra nyújtjuk. A juhtúrót az apróra vágott snidlinggel krémesre keverjük. Az uborkából vékony szeleteket vágunk, kirakjuk velük a sajtlapot, erre rákenjük az ízesített túrókrémet és szorosan feltekerjük. Fóliába rakva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Éles késsel felszeleteljük és vastagabb uborkakarikákon tálaljuk.
Hasonló receptek
Bundázott ráknyárs friss salátalevélen
Előétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mogyorós sajtgolyó
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes
Sajt házilag
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes