Pityókás cseresznye

Ételtípus: Befőtt Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 7,5 dl gyümölcspálinka
  • 25 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd vagy 2-3 darabka fahéj

Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, leszárítjuk, majd tűvel megszurkáljuk. Kimosott, kiforrázott, leszárított edényekbe tesszük, rárakjuk a vaníliarudat vagy a fahéjdarabkát, az alkohollal felöntjük, rászórjuk a cukrot és lezárjuk. 3 hónapig érleljük, közben az üveget időnként megrázzuk, hogy jól elkeveredjen benne a cukor.

Hasonló receptek

Paradicsom ecetben

Befőtt, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: