Fahéjas almalekvár
Hozzávalók:
- 1,25 kg meghámozott
- kimagozott alma
- 1 citrom (leve és héja)
- 1 tasak zselésítő befőzőszer
- 50 dkg kristálycukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az előkészített almát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Burgonyanyomóval alaposan törjük össze, adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert és jól keverjük össze. Magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel, szórjuk bele a kristálycukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat. Jól keverjük össze, újból forraljuk fel, majd a forrástól számítva közepes tűzön főzzük 5 percig. Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a polcra.
Hasonló receptek
Brokkolikrém
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)
Egyéb, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes