Fahéjas almalekvár
Hozzávalók:
- 1,25 kg meghámozott
- kimagozott alma
- 1 citrom (leve és héja)
- 1 tasak zselésítő befőzőszer
- 50 dkg kristálycukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Az előkészített almát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Burgonyanyomóval alaposan törjük össze, adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert és jól keverjük össze. Magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel, szórjuk bele a kristálycukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat. Jól keverjük össze, újból forraljuk fel, majd a forrástól számítva közepes tűzön főzzük 5 percig. Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a polcra.
Hasonló receptek
Zöldparadicsom-füge lekvár
Egyéb, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gombás-zelleres szendvics
Egyéb, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojáskrém
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes