Fahéjas almalekvár

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,25 kg meghámozott
  • kimagozott alma
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 1 tasak zselésítő befőzőszer
  • 50 dkg kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Az előkészített almát vágjuk nagyobb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Burgonyanyomóval alaposan törjük össze, adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert és jól keverjük össze. Magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel, szórjuk bele a kristálycukrot, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat. Jól keverjük össze, újból forraljuk fel, majd a forrástól számítva közepes tűzön főzzük 5 percig. Forrón töltsük üvegekbe, zárjuk le és tegyük a polcra.

Hasonló receptek

Zöldparadicsom-füge lekvár

Egyéb, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Gombás-zelleres szendvics

Egyéb, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tojáskrém

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: