Szedres joghurt formában

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss vagy mélyhűtött szeder
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3 dl joghurt
  • 4 evőkanál édesítőpor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál zselatinpor#A mártáshoz: 25 dkg túró
  • 1 ? dl tej
  • ? citrom reszelt sárga héja
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 ? - 3 evőkanál édesítőpor.

Elkészítés:

Díszítéshez félrerakunk néhány szem szedret, a többit a turmixgép poharába öntjük, rálocsoljuk a citromlevet és pépesre törjük. Szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerülhessenek bele a desszertbe. Ezután a gyümölcspürét tálba öntjük, hozzátesszük a joghurtot és 3 evőkanál édesítőporral összekeverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Ugyancsak felverjük a tejszínt. A zselatint 1 dl hideg vízben megáztatjuk, majd kis lángra téve, folyamatosan kevergetve, kissé folyósra melegítjük. A gyümölcsös joghurthoz keverjük a tojásfehérjehabot, valamint a tejszínhabot is. Egy nagyobb formát (akár kuglófformát) hideg vízzel kiöblítünk, majd beleöntjük a gyümölcsös habot. A tetejét egyenletes simára igazítjuk, folpack fóliával befedjük és a hűtőszekrényben fél napig dermesztjük. Tálalás előtt a formából tálra borítjuk. A mártáshoz turmixgép poharába tesszük a túrót, ráöntjük a tejet és a citromlevet, valamint beleszórjuk a citromhéjat. Az édesítőporral kellően édesre ízesítjük, majd habos krémmé keverjük, a joghurtos szeder köré öntjük.

Hasonló receptek

Fánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Édes kelt kalács

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: