Szedres joghurt formában

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss vagy mélyhűtött szeder
  • 4 evőkanál citromlé
  • 3 dl joghurt
  • 4 evőkanál édesítőpor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál zselatinpor#A mártáshoz: 25 dkg túró
  • 1 ? dl tej
  • ? citrom reszelt sárga héja
  • 4 evőkanál citromlé
  • 2 ? - 3 evőkanál édesítőpor.

Elkészítés:

Díszítéshez félrerakunk néhány szem szedret, a többit a turmixgép poharába öntjük, rálocsoljuk a citromlevet és pépesre törjük. Szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerülhessenek bele a desszertbe. Ezután a gyümölcspürét tálba öntjük, hozzátesszük a joghurtot és 3 evőkanál édesítőporral összekeverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Ugyancsak felverjük a tejszínt. A zselatint 1 dl hideg vízben megáztatjuk, majd kis lángra téve, folyamatosan kevergetve, kissé folyósra melegítjük. A gyümölcsös joghurthoz keverjük a tojásfehérjehabot, valamint a tejszínhabot is. Egy nagyobb formát (akár kuglófformát) hideg vízzel kiöblítünk, majd beleöntjük a gyümölcsös habot. A tetejét egyenletes simára igazítjuk, folpack fóliával befedjük és a hűtőszekrényben fél napig dermesztjük. Tálalás előtt a formából tálra borítjuk. A mártáshoz turmixgép poharába tesszük a túrót, ráöntjük a tejet és a citromlevet, valamint beleszórjuk a citromhéjat. Az édesítőporral kellően édesre ízesítjük, majd habos krémmé keverjük, a joghurtos szeder köré öntjük.

Hasonló receptek

Epertorta

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes

Kuglóf

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Csokis-mogyorós kekszek

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás

Új keresés

Válasszon diétát: