Szedres joghurt formában
Hozzávalók:
- 30 dkg friss vagy mélyhűtött szeder
- 4 evőkanál citromlé
- 3 dl joghurt
- 4 evőkanál édesítőpor
- 1 tojásfehérje
- 2 dl tejszín
- csipetnyi só
- 3 evőkanál zselatinpor#A mártáshoz: 25 dkg túró
- 1 ? dl tej
- ? citrom reszelt sárga héja
- 4 evőkanál citromlé
- 2 ? - 3 evőkanál édesítőpor.
Elkészítés:
Díszítéshez félrerakunk néhány szem szedret, a többit a turmixgép poharába öntjük, rálocsoljuk a citromlevet és pépesre törjük. Szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerülhessenek bele a desszertbe. Ezután a gyümölcspürét tálba öntjük, hozzátesszük a joghurtot és 3 evőkanál édesítőporral összekeverjük. A tojásfehérjét 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Ugyancsak felverjük a tejszínt. A zselatint 1 dl hideg vízben megáztatjuk, majd kis lángra téve, folyamatosan kevergetve, kissé folyósra melegítjük. A gyümölcsös joghurthoz keverjük a tojásfehérjehabot, valamint a tejszínhabot is. Egy nagyobb formát (akár kuglófformát) hideg vízzel kiöblítünk, majd beleöntjük a gyümölcsös habot. A tetejét egyenletes simára igazítjuk, folpack fóliával befedjük és a hűtőszekrényben fél napig dermesztjük. Tálalás előtt a formából tálra borítjuk. A mártáshoz turmixgép poharába tesszük a túrót, ráöntjük a tejet és a citromlevet, valamint beleszórjuk a citromhéjat. Az édesítőporral kellően édesre ízesítjük, majd habos krémmé keverjük, a joghurtos szeder köré öntjük.
Hasonló receptek
Fánk
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Édes kelt kalács
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes