Spenóttal töltött túrótortácskák
Hozzávalók:
- 500 g gyenge spenót
- 1 hagyma
- só
- frissen őrölt fehérbors
- 6 tojás
- 150 g sovány túró
- 5 evőkanál tej
- 5 evőkanál olaj
- 1 teáskanál petrezselyem
- 1 csomag sütőpor
- 125 g tejszín
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, megmossuk és 1-2 percig forrásban lévő sós vízben blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A vajat hevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot, gyorsan megforgatjuk benne, sóval, borssal ízesítjük. A tojás kb. 9 percig főzzük, megtisztítjuk. A tésztához összekeverjük a túrót, a tejet, 1 tojást, az olajat, a sót és a petrezselymet. A lisztet és sütőport adjuk hozzá és dagasszuk kemény tésztává. Lisztes kézzel többször gyúrjuk át, majd szintén lisztes munkalapon formázzunk belőle egy kb. 18 cm hosszú hengert. Vágjuk 9 egyforma szeletre. A szeleteket tegyük a két réteg sütőpapírral fedett sütőtepsire. A szeleteket középen enyhén nyomjuk meg. Tegyük az előmelegített sütőbe és 175°C-on kb. 12 percig süssük. Közben a tejszínt, a maradék tojást, sót és borsot keverjük össze. A tojást szeleteljük fel. Vegyük ki a tortácskákat a sütőből, merjünk a közepükre a tejszínes szószból, halmozzuk rájuk a spenótot és a tojásszeleteket is. A tortácskákat változatlan hőfokon süssük további 5-7 percig. A sütőből kivéve díszíthetjük színes borssal a töltött tortácskákat, melyeket melegen kínáljunk.
Hasonló receptek
Oreganós sült padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Csicsóka gomolyasajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes