Budwig-krém

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 kávéskanál rizs
  • 5 kávéskanál olaj
  • 24 szem mogyoró
  • 2 citrom
  • 2 alma
  • 4 kis banán
  • 20 dkg sovány fehér sajt#A díszítéshez
  • almagerezdek
  • mogyoró

Elkészítés:

A rizst és a mogyorót finomra daráljuk, a citromok levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk és turmixoljuk. A sajtot az olajjal simára keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a banánpürét, az almát és a rizses mogyorót. Az egészet sima masszává keverjük. Almagerezdekkel és mogyorószemekkel díszítve tálaljuk. Variáció Banán helyett 8 kávéskanál folyékony mézet is használhatunk. A rizst helyettesíthetjük árpával, a mogyorót mandulával vagy 8 kávéskanál lenmaggal, esetleg ugyanannyi szezámmaggal. A reszelt alma helyett használhatunk más szezonális gyümölcsöt.

Hasonló receptek

Prágai sonkatekercs

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cukkinikrém

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: