Mogyorós csirkemell (japán recept)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg mogyoró (sótlan)
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál narancsdzsem
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.

Hasonló receptek

Rakott csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Almás csirkemáj sajtos burgonyával

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mézes csirke

Húsétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: