Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa (hosszú vékony)
- 5-6 mogyoróhagyma
- 5 dkg mazsola (világos színű)
- 5 dl olívaolaj
- 5 dl almaecet
- 1 tárkonyág
- szemes bors
- só
Elkészítés:
A répát meghámozzuk és sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük. 10 perc után hozzáadjuk a mogyoróhagymát, végül mindet lecsöpögtetjük. A befőttes üvegekbe tesszük a répákat, a hagymákat, a mazsolát, a borsot és a tárkonyt. Az ecetet és az olajat együtt felforraljuk és ezzel színültig megtöltjük az üvegeket. Lezárjuk és kihűtjük. 1 hónapra hideg, sötét helyre tesszük.
Hasonló receptek
Körte csatni mazsolával és dióval
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes
Házikenyér
Egyéb, Nehéz
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes
Tönköly pástétom
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes