Sáfrányos rizottó
Hozzávalók:
- 7 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg rizs
- 1,5 dl fehérbor
- 1-1,2 l húsleves (kockából)
- só
- kevés sáfrány
- 8 dkg reszelt parmezán
- 1 szál sárgarépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A vajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megpároljuk. Beleszórjuk és megüvegesítjük a rizst. Fűszerezzük borssal, finomra vágott petrezselyemmel és sáfránnyal. Felöntjük a borral és a húslevessel, puhára főzzük, közben többször megkeverjük. Végül hozzákeverjük a kis kockára vágott főtt sárgarépát, a sajtot és a vajat. Kanállal galuska alakúra formázzuk, forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Krokett
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldségpaella
Köret, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almamártás
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes