Sáfrányos rizottó

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 7 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg rizs
  • 1,5 dl fehérbor
  • 1-1,2 l húsleves (kockából)
  • kevés sáfrány
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A vajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megpároljuk. Beleszórjuk és megüvegesítjük a rizst. Fűszerezzük borssal, finomra vágott petrezselyemmel és sáfránnyal. Felöntjük a borral és a húslevessel, puhára főzzük, közben többször megkeverjük. Végül hozzákeverjük a kis kockára vágott főtt sárgarépát, a sajtot és a vajat. Kanállal galuska alakúra formázzuk, forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Krokett

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Csőben sült angolzeller

Köret, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtgombóc

Köret, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: