Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1-1 fehérrépa
- sárgarépa
- 1-1 kisebb póréhagyma
- vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- fél dl száraz fehérbor
- őrölt bors
- só#A csipszhez
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- petrezselyem
Elkészítés:
A padlizsánokat héjában süssük meg, hideg vízzel hűtsük le és hámozzuk le a héjukat. Az apróra vágott zöldségeket sós vízben főzzük puhára, majd tegyük bele a padlizsánokat is. Botmixerrel turmixoljuk össze a tejszínnel együtt, sózzuk, borsozzuk meg, végül öntsük hozzá a bort is és forraljuk ki. A csipszhez sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit. Apró halmokban szórjuk rá a reszelt sajtot és toljuk forró sütőbe annyi időre, hogy a sajtkupacok megolvadjanak. Vegyük ki a sütőből, várjuk meg, míg a levegőn a sajtcsipszek megszilárdulnak és így tegyük a tányérokba mert leves tetejére. Frissen vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Hasonló receptek
Szederleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös zöldségleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolileves csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes