Parmezános grillezett padlizsán
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 40 dkg paradicsom (hámozott)
- 1 darab mozzarellagolyó
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 1 kisebb darab vöröshagyma
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A padlizsánt hosszában vágjuk fél centis szeletekre és sózzuk meg. Az apróra vágott hagymát az olajban dinszteljük meg, szórjuk bele az összevágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és főzzük 10 percig. Szórjuk bele a felaprított bazsalikomot és jól keverjük össze. Mossuk le a padlizsánszeleteket és süssük meg roston. A szeletek felével béleljünk ki négy kis formát. Tegyünk rájuk egy réteg paradicsomszószt, szórjuk meg a felkockázott mozzarelával, aztán ismét egy réteg padlizsánt, majd a szószt, a mozzarellát, végül fedjük le a maradék padlizsánnal és szórjuk meg a reszelt sajttal. Tegyük 180 °C-ra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig. Amikor kész, hagyjuk kihűlni és a formából tányérra borítva, a maradék szósszal kínáljuk.
Hasonló receptek
Sajtspíz
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Laktózmentes, Hasnyálmirigy, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos sült rizs
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás túrókrémmel töltött paradicsom
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes