Sajt házilag

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 6 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ízlés szerint snidling
  • dió
  • stb. (elhagyható)

Elkészítés:

A tejbe belemorzsoljuk a túrót és felforraljuk. Ha felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük a visszamaradt túrót. Összekeverjük az olvasztott margarinnal, tojással, sóval, szódabikarbónával. Lábasba tesszük és takarék lángon addig keverjük, amíg összeáll és elválik az edény falától. Vízzel kiöblített, tetszés szerinti formába tesszük. Ha kihűlt, hűtőben dermesztjük. Utána fogyasztható.

Hasonló receptek

Juhsajtos burgonyaszuflé

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Májpástétom vajastésztában

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Currys halfasírt

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: