Sajt házilag
Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 50 dkg tehéntúró
- 6 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ízlés szerint snidling
- dió
- stb. (elhagyható)
Elkészítés:
A tejbe belemorzsoljuk a túrót és felforraljuk. Ha felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük a visszamaradt túrót. Összekeverjük az olvasztott margarinnal, tojással, sóval, szódabikarbónával. Lábasba tesszük és takarék lángon addig keverjük, amíg összeáll és elválik az edény falától. Vízzel kiöblített, tetszés szerinti formába tesszük. Ha kihűlt, hűtőben dermesztjük. Utána fogyasztható.
Hasonló receptek
Túrógolyók
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spagetti pulyka húsgolyókkal
Előétel, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkával vagy gombával töltött burgonya
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes